Baxzilla

Henk-Jan Bax(zilla) begon zijn muzikale vorming als klein ventje op piano-les, maar was “Fur Elise” snel zat. Totdat hij rond zijn 16de in aanraking kwam met de psychedelic sex funk van Flea op het album Mothers Milk van de Red Hot Chili Peppers en de bizarre baslijntjes van Les Claypool  van Primus hoorde op Sailing the Seas of Cheese. Hij was verkocht aan de harde percussieve baslijnen en ging op zoek naar een linkshandige bas. Vervolgens ging hij op zoek naar de oorsprong van de funk en de inspiratiebronnen van zijn muziekhelden. Toen kwam hij uit bij Parliament/Funkadelic met Bootsy Collins en Larry Graham als de grondleggers van de bas in de funk/p-funk. Toen was hij niet alleen verkocht maar ook verslaafd aan de funk.

Vervolgens verbrede hij zijn horizon richting de jazz en de jazzfunk met Jaco Pastorius en Marcus Miller als voorbeelden. Maar ook contra-bassisten als Paul Chambers, Scott Lafaro en Cristian McBride wekten zijn interesse. 

Na een paar jaar als bassist in de Haags/Dordtse rockband Landfill en daarna de funk/soul bij de band Groove Central, speelt hij nu jazz met bigband Jazzed-Up en heeft hij zijn zielsverwanten voor de funk gevonden bij de Interplanetary Insects