Interplanetary Insects

Zoom Zoom Zoom – Funk From Here

In de schijnwerpers, of beter gezegd in de verzengde hitte die dag, van het VoorstraatNoord festival Dordrecht op 9 september 2023 maakte het funktrio Interplanetary Insects zijn debuut, en de respons was niets minder dan fenomenaal. 

De kiem voor dit opkomende funkfenomeen werd geplant toen drummer Henk van Zeijst en gitarist Mark Eckhardt in september 2022 werden ge├»nspireerd door het meesterlijke optreden van The Fearless Flyers in Vredenburg. Gevoed door dit enthousiasme werkten ze met bassist HenkJan Bax, aan hun repertoire en kwamen ze met originele composities zoals “Flea” met een knipoog naar drummer Nate Smith, “Bee,” en “Take Off & Fly.” Deze nummers vormden de basis voor de unieke sound die Interplanetary Insects belichaamt.

De bandnaam zelf kwam voort uit deze muzikale exploratie, waarbij de leden zich lieten inspireren door vooraanstaande Funkateers. Een bijzondere ode aan bassiste Ida Nielsen, getiteld “What We Gonna Do On A Sunday Afternoon? Well, we go Funk with Ida,” ontstond na het bijwonen van haar vette optreden in Q-factory. 

Het trio is ondertussen een kwartet geworden, met de Amerikaanse zanger/trombonist Clarence Davis in de gelederen, wiens komst mede ge├»nspireerd is door de track “Fred,” een nummer dat niet alleen de muzikale horizon verbreedt maar nu dus ook de band zelf. 

De Interplanetary Insects zijn meer dan ooit klaar om de funkscene te veroveren met hun grensverleggende sound en een bezetting die de energie van funk en soul tot nieuwe hoogten tilt. 

Interplanetary Insects spelen hun openingsnummer Easy E op het Voorstraat-Noord Festival 9 september 2023